Országos evangelizáció - Deák téri evangélikus templom

Esemény
szombat, október 12, 2019 - 10:00 to 16:00

Kétség és bizonyosság – országos evangelizáció 2019

Korunk egyik jellemzője a bizonytalanság. Minden viszonylagossá vált. Bűn-e a kételkedés, a bizonytalanság? Van-e biztos pont a hitünkben, az etikai kérdésekben? Ilyen és hasonló kérdésekkel foglalkozunk az országos evangelizáción október 12-én a Deák téri evangélikus templomban. A hitébresztő igehirdetések mellett tanúságtételeket hallhatunk majd Olaj- Rabóczky Anett  letvédőtől és Lackfi János költőtől.

A nap témáját több megközelítésben bontják ki avatott vezetők a bibliakörökben, ahol lehetőség lesz kérdések feltevésére és hozzászólásra is. Hagyományainkhoz híven előadóművészek is  szolgálnak közöttünk. Az IstenSzeretők című zenés-verses, bizonyságtételekkel egybeszőtt összeállítás az evangélikus gimnázium dísztermében hangzik el. A nap zenei vezetője Győri János Sámuel lesz. Örömmel várjuk Pintér Bélát is, aki előad néhány dalt a délelőtti igehirdetés előtt.

Imádkozzunk Isten jelenlétéért és szívünkig érő, életváltoztató, élő és ható igéért, Lélek általi beszélgetésekért, bizonyságtételekért. Hívjunk erre a találkozóra barátokat, szomszédokat, családtagokat, kételkedőket, keresőket, kíváncsiakat!

„Ó jöjj, teremtő Szentlélek, / Látogasd meg a te néped! (Evangélikus Énekeskönyv, 231. 1.vsz.)
Szeverényi János