Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

2012 szeptemberétől újra van evangélikus oktatás Rákosmentén.

A Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola első tanévnyitója 2012. augusztus 31-én 17 órakor volt a keresztúri templomban, amelyen igét hirdetett Gáncs Péter püspök.

Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola az Eszterlánc Óvoda és a Laborcz Ferenc Általános Iskola jogjogutód intézményeként 2012. szeptember 1-jén világnézetileg elkötelezett, közös oktatási-nevelési intézményeként nyitotta meg kapuit, ahol a legalapvetőbb érték a hit és az erkölcs, a megszerzett tudás hatalom, a megszerzett tudás öröm. 

Az intézmény megalapításához vezető másfél éves út során megszületett egyházi és önkormányzati határozatokat ITT OLVASHATJA.

Podmaniczky János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola honlapja

Balról jobbra: Iskolalelkész: B. Pintér Márta, Iskolaigazgató: Erdészné Nagy Éva, Óvoda tagintézmény-vezető: Szabó Bálintné

iskola-ovoda-tisztsegviselok.jpg

 

Betekintés a Podmaniczky Evangélikus Ovi életébe

Beszámoló

A Podmaniczky Evangélikus Oviban minden csoportban reggeli előtt tartják az óvó nénik a hittan-foglalkozásokat. Ilyenkor körbe ülünk, gyertyát gyújtunk rövid imával, énekkel kezdjük az áhitatot. Mindig az egyházi ünnepek szerint haladunk. Jelenleg a böjt , húsvét a kiemelt téma. Gyerekeknek szóló evangélikus hittankönyv segítségével dolgozzuk fel a biblia történeteit. Napközben is énekelünk, áldást mondunk, nézegetünk képes gyermekbibliát. Havi egy alkalommal az összes óvodásnak együtt tart közös áhitatot Márta néni az iskolalelkész és Györgyi néni az alsós igazgatóhelyettes, gitárral énekel velünk. Természetesen minden foglalkozás alapja is keresztény szemléletre épül.

A képeken a Süni és a Maci csoport gyermekei láthatók.

Tagintézmény-vezető: Szabó Bálintné

>> További képek a fotóalbumban