Középkör

A Középkör a gyülekezetben középkorúak csoportja.

Havi rendszerességgel találkozunk. Programjaink között bibliatanulmányok, teológiai, történelmi és művészeti kérdések szerepelnek, néha értékes
filmet nézünk meg együtt.
Leggyakrabban magunk tartunk egy-egy témában bevezetőt, időnként azonban külsős előadót, szakértőt hívunk. Az alkalmak gyakran hosszú beszélgetésbe torkollnak. Az együttléteket Isten-dicséret és kis áhítat keretezi. Szívesen kirándulunk is együtt, és néha nem is a parókián, hanem a közösség tagjainak otthonában találkozunk.

A Középkör várja azokat, akik szívesen gondolkodnak együtt másokkal, akik szeretnének egy kis közösséghez tartozni, és akik nyitottak mások gondolatai irányába.

ahol összegyűltek a tanítványok ... eljött Jézus, megállt középen, és így szólt hozzájuk: "Békesség néktek!" (Jn 20,19)

Alkalmaink: havonta a második pénteken 19:00-tól

Szolgálattevők: ifj. Zászkaliczky Pál, ill. meghívott előadók

Betekintés a Középkör életébe

Beszámoló

A Középkör idén is színes programokat, gazdag munkaévet tudhat maga mögött. Több Biblia-tanulmány mellett hallgattunk előadást Luther teológiai „végrendeletéről”, a Schmalkaldeni cikkekről Szeker Évától, az atomenergia biztonságáról Hullán Szabolcstól, Rákosmente madárvédelméről Fülöp Andrástól. Voltunk vendégségben karácsony előtt Keresztesiéknél. Leutóbb pedig egyházunk honlapjának szerkesztője, Bolla Zsuzsa tartott – szó szerint is – ízletes beszámolót Kenyér a Bibliában avagy Jézus az élet kenyere címmel, s mutatta be saját sütési tudományát is.

2019_04_12_kozepkor.jpg

További fényképek a Fotógaléria rovatunkban találhatók.

Ebben a munkaévben előttünk van még két alkalom és egy Rákos-patak parti kirándulás a Kerepesi úttól hazáig.

A Középkör (Wiszkidenszky András remek névadása, egyszerre utal életkorunkra, de arra is, hogy olyan kör vagyunk, amelynek egyetlen középpontja van, Urunk és Mesterünk) nyitott, elsősorban a 30-60 közötti érdeklődőket, kérdezőket, keresőket, testvéreket várja.

Időpont: szeptembertől júniusig minden hónap második péntekjén 19:00-tól a parókián.

Középörvezető: ifj. Zászkaliczky Pál